Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен беше остро критикувана от Палестина,

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен беше остро критикувана от Палестина,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен разгневи палестинците с коментар за Израел

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен беше остро подложена на критика от Палестина, откакто похвали израелската народна власт в коментар във връзка 75-ата годишнина от основаването на Израел.

Във видеопослание, оповестено от посолството на Европейски Съюз в Израел, тя отдаде респект на страната като " витална народна власт в сърцето на Близкия изток ". " Вие безусловно накарахте пустинята да разцъфне ", добави тя, а този коментар беше наказан от палестинското външно министерство.

" Държавата Палестина отхвърля неуместните, подправени и дискриминационни изказвания на ръководителя на Европейската комисия, по-специално антипалестинския расистки троп " да накараме пустинята да цъфти " във връзка със 75-годишния колониален план на Израел ", се споделя в изказването. В него Фон дер Лайен е упрекната в " агитационен дискурс ", пише Политико.

Председателят на Европейска комисия, която посети Израел и палестинските територии през юни предходната година, също похвали връзките сред Европейски Съюз и Тел Авив. " Имаме повече общи неща, в сравнение с би могло да се допусна от географията, общата ни просвета, полезностите ни и стотиците хиляди двойни жители на Израел и Европейски Съюз са основали дълбока връзка ", сподели тя във видеопослание, адресирано до израелския президент Исаак Херцог. " Вашата независимост е нашата независимост ", добави Фон дер Лайен.

Палестинското външно министерство съобщи, че изказването ѝ " подкопава престижа на Европейския съюз и слага под съществено подозрение заявения от него ангажимент към интернационалното право и правата на индивида ".

В момента Израел е заседнал в политическо разделяне след препоръчаната от премиера Бенямин Нетаняху съдебна промяна. Този ход предизвика масови протести и стачки в страната и беше наказан от интернационалната общественост. Вследствие на вътрешния и интернационалния напън Нетаняху разгласи, че ще отсрочи измененията до идната парламентарна сесия.

Европейската комисия надалеч не е единствената институция, която ще означи годишнината тази седмица. Няколко страни означиха паметта на Израел, като здания в Полша, Литва и Съединени американски щати бяха осветени в цветовете на израелското знаме.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР